Doorgaan naar inhoud

Koop nu en betaal later met Klarna          Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Koop nu en betaal later met Klarna

Voor 16:00 besteld, morgen in huis
INCIA baby eczeem set

Blog: De vicieuze cirkel bij eczeem met 5 Tips

Hi allemaal!
Zoals jullie al weten of tenminste sommige van jullie weten al; bestaat er een verhaal achter Hemdogal.

'Een natuurlijke product met een verhaal voelt beter' Is de nieuwe slogan die zo goed past bij ons.

Even in het kort:
Het begon allemaal toen mijn dochter 8 maanden oud was en allerlei rode plekjes kreeg op haar huid. 'JA, ze had eczeem bleek na een huisarts bezoek.. '
Vaseline mix crèmes, cortison crèmes de vicieuze cirkel begon maar eindigde snel omdat mijn moeder instinct dit niet goedkeurde.
Tot haar tweede leeftijd heb ik daarom verder hier vrij weinig mee gedaan tot op de dag ik in Istanbul een natuurwinkel was binnengestapt waar een meneer ons belangrijkste tips gaf over ‘the must have for baby with eczama’
Ook hadden we met advies van de huisarts in Turkije een allergie test laten doen waaruit bleek dat ze naast eczeem ook een allergie had tegen kattenhaar. De lichaam van mijn dochter reageerde hier extra op. Door de kat van oma weg te doen (İvm werk was mijn dochter vaak daar) verminderde alles een beetje. Maar dit was niet genoeg!

Ik deel graag met jullie de tips die ik mee kreeg en die ons ENORM heeft geholpen;

Tip 1. Gebruik een natuurlijke wasmiddel. Reden hiervan is: De meeste huidige wasmiddelen bevatten synthetische geur en kleur stoffen, parfum, sls, sles etc die de huid laten uitdrogen en gaan irriteren waardoor de gevoelige huid zoals bij eczeem wordt getriggerd.

Tip 2. Houd de badtijd van uw baby kort en gebruik een natuurlijke shampoo! Weer om de zelfde redenen als hierboven. Zo vermijd je een nog droger huid en wordt de gevoelige huid niet getriggerd.


Tip 3. 100% katoen en 100% wol kleding en dekbed kiezen. De synthetische vezels bij kleding zoals zoals viscose (kunstzijde), polyamide, acryl en nylon zal zorgen voor meer jeuk, meer krabben en dus meer een schralere huid. Auwch!

Tip 4. Vermijd melk producten met lactose (wij drinken en maken alles met lacto-free melk), chocola, zoetigheden en alle andere bewerkte voeding. Ook hierop reageert de huid heel hard op.

Tip 5.
De laatste en de belangrijkste is een goede natuurlijke verzorgingsgel, zodat de huid gehydrateerd blijft en de droge gevoelige huid wordt verzorgd.

Deze 5 tips heeft ons goed geholpen om uit de vicieuze cirkel van eczeem te ontsnappen..
Binnen een korte tijd (een maand) werd het eczeem verminderd! Echter, weten we dat eczeem van binnenuit komt. Verschillende bronnen geven aan dat het te maken heeft met beknellingen van de bloedvaten waardoor dus eczeem kan ontstaan.
Artsen geven ook aan dat het genetisch bepaald kan zijn. Ook kan het te maken hebben met een melk-chocolada-pinda intolerantie, huisstof allergie, candida en/of vaccinatiebeschadiging.

Tijdens de zoektocht voor de beste behandeling van binnenuit is het gebruik van natuurlijke producten hier een essentieel belang!

Om het makkelijk voor jullie te maken heb ik vanuit de 5 tips een INCIA baby eczeem set opgesteld die vanaf vandaag online staat op www.hemdogal.com met 25% korting!
Ik geloof en sta hier 100% achter als mama die dezelfde dingen heeft meegemaakt als jullie.

Bedankt voor alle vertrouwen van andere mama’s die ik hierover al eerder op instagram heb gesproken en super tevreden zijn met deze tips en producten!

Laat jij mij ook weten?

Liefs,
Naciyenur

 

Vorig artikel Blog: INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrèmes voor de hele Familie
Volgend artikel De wonderbaarlijke azijn
Nederlands nl