Doorgaan naar inhoud

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Interview: Niet alleen natuurlijke verzorgingsproducten zonder schadelijke ingrediënten..

Interview: Niet alleen natuurlijke verzorgingsproducten zonder schadelijke ingrediënten..

Hem-Nature bestaat inmiddels al een jaar. Dat is recentelijk heel feestelijk gevierd met een unieke korting op het gehele assortiment en een leuke verantwoorde win-actie. Met deze mijlpaal is bovendien dit gloednieuwe blog-gedeelte op de website van Hem-Nature gelanceerd. Wij trappen het graag af met een interview met de oprichtster van het bedrijf, Naciyenur. Lees je mee?

Vertel een wat over jezelf, wie ben jij? Wat zijn jouw passies?

‘Mijn naam is Naciyenur, ik ben mama van twee dochters: een peuter en een kleuter. Ik ben erg leergierig en ben vaak bezig met het opdoen van kennis, voornamelijk op het gebied van een gezonde en natuurlijke leefstijl. Ik heb Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en heb daarna twee jaar gewerkt als ambulante gezinsbegeleider voornamelijk bij zogenoemde multi-probleemgezinnen.

Mijn passie is altijd geweest om anderen te helpen. Voor mij maakt het niet uit op welke manier, het kan bijvoorbeeld al heel simpel door een luisterend oor te bieden. Ik geloof er bovendien stellig in dat tegenwoordig het delen van kennis met elkaar een steeds belangrijkere rol krijgt. Daarbij is de houding tegenover mensen van essentieel belang. Iedereen is in mijn ogen namelijk waardevol met zijn of haar eigen kennis en kwaliteiten. Mijn streven is daarom ook het verkrijgen van persoonlijke vrijheid waardoor ik mijn eigen kennis kan delen en tegelijkertijd ook van anderen kan leren.

Via het platform van Hem-Nature heb ik de kans gekregen om meerdere mama’s te bereiken en helpen, en dat gebeurt allemaal zonder dat we elkaar ooit hebben gezien. Het vertrouwen dat hiermee gepaard gaat is voor mij van essentieel belang. Hem-Nature is dan ook iets wat ik met heel mijn hart doe. Ik haal er zoveel voldoening uit. Natuurlijk blijf je de onvermijdelijke uitdagingen houden, maar als iets jouw passie is dan vind je de kracht wel om door te gaan.’

Wanneer ben je je gaan interesseren in een ecologische leefstijl en chemicaliën vrije producten?

‘Ik ben altijd al iemand geweest die goed probeert te zijn voor de natuur, dieren en alle andere levende wezens. Van jongs af aan onderscheidde ik me al van mijn leeftijdgenoten doordat ik bijvoorbeeld geen synthetische parfums gebruikte. Ik probeerde ook toen al (verzorgings)producten waarvan ik de schadelijke ingrediënten niet wist zoveel mogelijk te vermijden.

Mijn interesse in chemicaliën-vrije producten werd alleen maar versterkt toen mijn oudste dochter met vijf maanden eczeem kreeg. Omdat ik voor mezelf altijd al heel bewust keek naar de ingrediënten van de producten die ik gebruikte voelde een hormoonzalf van de huisarts voor mijn dochter met eczeem absoluut niet goed aan. Dit kon toch niet de enige optie zijn, dacht ik bij mezelf. En gelukkig kreeg ik gelijk.

In mijn zoektocht naar natuurlijke producten zonder schadelijke ingrediënten voor mijn dochter kwam ik het merk INCIA tegen. Het leek mij in het begin te mooi om waar te zijn, maar toen ik de ingrediëntenlijst grondig had onderzocht begon mijn hart sneller te kloppen: Dit is waar ik al jaren naar opzoek ben! Het mooie aan INCIA vind ik dat hun verhaal raakvlak heeft met het onze.
De oprichter van INCIA had een kleinkind met eczeem en is daarvoor ‘schone’ producten gaan ontwikkelen, omdat hij ook geen vertrouwen had in de reguliere schadelijke opties. Ik ben heel erg tevreden over de producten die zij aanbieden en gun dit andere moeders ook. Daarom hebben wij de INCIA producten als eersten buiten Turkije (waar INCIA is opgericht) toegevoegd aan ons assortiment.’

Wat is jouw visie voor Hem-Nature/de wereld?

‘Met Hem-Nature willen wij niet alleen producten zonder schadelijke ingrediënten aanbieden. De producten hebben namelijk ook allemaal 100% recyclebare verpakkingen. Het productieproces is niet schadelijk voor de omgeving. Ook wordt er niet getest op dieren. Wij willen mensen waarde brengen op verschillende manieren. Door goede en betaalbare producten aan te bieden, maar ook door informatie te verstrekken en door onze volgers en klanten op vernieuwende manieren geëngageerd te houden. Op www.instagram.com/hemnature/ deel ik vaker lifestyle story's om jullie hierin te betrekken. 

Ik geloof dat wij de erfgenamen van de wereld zijn en dat wij er goed voor moeten zorgen. Dat is ook de koers die wij op willen varen met Hem-Nature. Wij willen mensen, en vooral moeders, bewust maken van de gevaren van de reguliere producten en de schadelijke ingrediënten die ze bevatten. Deze producten zijn niet alleen schadelijk voor mensen, maar ook voor dieren en voor de natuur. Heel veel mensen beseffen dat helaas nog niet, of nog niet voldoende. Met de blogs die wij op www.hemnature.com willen plaatsen willen wij daar graag verandering in brengen.’

Wat voor advies of inzicht heb jij ooit gekregen dat jou heeft gevormd en geef je graag door aan anderen?

‘Jaag je passies na maar verlies daarbij nooit het belangrijkste in de wereld uit het oog. Voor mij zijn dat mijn kinderen en mijn familie. 

Een ander principe dat ik heel belangrijk vind om na te streven in mijn leven is: Leef simpel en blijf positief. Een mens heeft niet veel nodig om te overleven, maar een mens heeft ook niet veel nodig om een mooi leven te leiden. Daarvoor hoef je niet altijd naar chique restaurants te gaan of extravagant te leven. Lekker barbecueën in de tuin, picknicken in een leuk parkje, een mooie wandeling maken, thuis lekker koken. Dat zijn allemaal dingen waar je met de juiste mindset intens van kunt genieten.’

Wat kunnen wij verwachten van de blogs die Hem-Nature zal publiceren?

‘Elke maand zullen er één tot twee blogs gepubliceerd worden op www.hemnature.com. De blogs zullen gaan over onderwerpen waar wij allemaal in ons dagelijks leven mee te maken hebben. Wij willen met de blogs veel leerzame informatie bieden aan onze lezers en klanten. Het draait daarbij vooral om bewustwording. Ik kan alvast verklappen dat het eerstvolgende onderwerp zal gaan over de voordelen van een natuurlijke baby olie.

Ik wens jullie alvast heel veel leesplezier!’

De eerste blog van Hem-Nature zal in augustus gepubliceerd worden.

Door: Zahra (www.trustlikethebirds.com)".

Vorig artikel De voordelen van natuurlijke baby olie

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden