Skip to content

Gratis verzending vanaf €60,- (NL/BE)   Koop nu en betaal later met Klarna        Voor 23:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE)

Koop nu en betaal later met Klarna

Voor 23:00 besteld = morgen in huis

7 dingen die je NIET wist over zonnebrand

7 dingen die je NIET wist over zonnebrand

Zonnebrandcrème is een belangrijk product om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen van de zon. Bij Hem-Nature geloven wij erin dat het gebruik van zonnebrandcrème de beste manier is om zonverbranding te voorkomen en de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en huidkanker. Maar wist je dat er veel interessante en verrassende feiten zijn over zonnebrandcrème? In deze blog zullen we 7 dingen delen die je misschien nog niet wist over zonnebrandcrème!

1. Zonnebrandcrème vermindert de aanmaak van vitamine D niet!
Een veelvoorkomende misvatting over zonnebrandcrème is dat het de aanmaak van vitamine D in de huid belemmert. Hoewel zonnebrandcrème de absorptie van UVB-straling kan verminderen, hebben studies aangetoond dat het gebruik van zonnebrandcrème gelukkig geen effect heeft op de aanmaak van vitamine D in het lichaam!

2. Het is belangrijk om zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen
Zonnebrandcrème beschermt je niet de hele dag en moet om de paar uur opnieuw worden aangebracht, vooral na het zwemmen of zweten. Zelfs waterbestendige zonnebrandcrème kan na verloop van tijd vervagen, dus het is belangrijk om regelmatig opnieuw aan te brengen om de huid te beschermen.

3. Zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum
Zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum en verliest na verloop van tijd zijn effectiviteit. Het wordt aanbevolen om INCIA zonnebrandcrème binnen 6 maanden na opening op te maken, omdat het natuurlijke ingrediënten bevat.

4. Zonnebrandcrème moet worden aangebracht voordat je naar buiten gaat
Om goed zijn werkt te doen, moet zonnebrandcrème ten minste 15 minuten voordat je naar buiten gaat worden aangebracht. Dit geeft de crème de tijd om in de huid te trekken en een beschermende laag te creëren tegen de schadelijke effecten van de zon.

5. Te veel zonnebrandcrème kan schadelijk zijn
Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid zonnebrandcrème te gebruiken en niet te veel aan te brengen. Te veel zonnebrandcrème kan zorgen voor verstopte poriën en acne op de huid. Een theelepel per lichaamsdeel is voldoende.

6. Zonnebrandcrème kan helpen bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering
Zonnebrandcrème kan niet alleen helpen bij het voorkomen van zonverbranding en huidkanker, maar ook bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Door regelmatig in te smeren, kan de huid beschermd worden tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals rimpels en fijne lijntjes.

7. Getinte huid heeft ook zonnebrandcrème nodig
Het is een veel voorkomende misvatting dat mensen met een getinte huid geen zonnebrandcrème nodig hebben, omdat hun huid minder snel verbrandt. Hoewel de getinte huid minder snel verbrandt, kan het nog steeds schade oplopen door de zon. Mensen met een getinte huid moeten nog steeds zonnebrandcrème gebruiken om hun huid te beschermen tegen UV-stralingen. De INCIA zonnebrandcrème is ook fijn om te gebruiken op de getinte huid!

>> Naar INCIA Sun CarePrevious article Waarom SPF50+ ?
Next article UV straling; Waarom moeten wij natuurlijke zonnebrand gebruiken?

Leave a comment

* Required fields