Zeven dingen die je niet wist over minerale zonnebrand
Bij Hem-Nature gebruiken we graag een minerale zonnebrandcrème zonder zooi. Minerale zonnebrand reflecteert namelijk de zonnestralen en helpt de huid beschermen. En extra mooi meegenomen: dit helpt huidveroudering voorkomen! Omdat we zoveel met minerale zonnebrandcrème bezig zijn, ontdekten we een boel interessante feitjes. In deze blog willen we daarom zeven dingen delen die je misschien nog niet wist over minerale zonnebrandcrème!
1. Minerale zonnebrandcrème vermindert de aanmaak van vitamine D niet
Een veelvoorkomende misvatting over zonnebrandcrème is dat het de aanmaak van vitamine D belemmert. Vitamine D is belangrijk voor sterke tanden en botten, spierherstel en een goede afweer. En hoewel zonnebrandcrème de absorptie van zonnestraling kan verminderen, hebben studies aangetoond dat het gebruik van zonnebrandcrème géén effect heeft op de lichaamseigen aanmaak van vitamine D!
2. Het is belangrijk om minerale zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen
Denk jij weleens: ‘Ik heb me vanochtend heel goed ingesmeerd met SPF 50 en hoef daarom niet meer te smeren…’ Helaas, dit klopt niet. Zonnebrandcrème beschermt je niet de hele dag en moet om de paar uur opnieuw worden aangebracht. Vooral na het zwemmen, afdrogen of zweten. Dit geldt ook voor minerale zonnebrandcrèmes met een hoge zonnefactor als SPF 50. En zelfs waterbestendige zonnebrandcrèmes vervagen na verloop van tijd. Het is daarom belangrijk om regelmatig opnieuw zonnebrandcrèmes aan te brengen om de huid te beschermen.
3. Minerale zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum
Hoewel het verleidelijk is die half gevulde tube zonnebrandcrème van vorig jaar te gebruiken, kun je dit beter niet doen. Zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum en verliest na verloop van tijd zijn effectiviteit. Dit geldt vooral voor minerale zonnebrand met natuurlijke ingrediënten, zoals onze INCIA Sun Care producten. Dat is veiliger voor jou en de natuur. Deze minerale zonnebrand bevat namelijk geen chemische stofjes die de houdbaarheid verlengen. Wij bevelen daarom aan om INCIA zonnebrandcrème binnen zes maanden na opening op te maken voor optimale zonbescherming.
4. Minerale zonnebrandcrème moet worden aangebracht voordat je naar buiten gaat
Om zijn werk goed te kunnen doen, moet zonnebrandcrème ten minste een kwartier voordat je naar buiten gaat worden aangebracht. Dit geeft de crème de tijd om een beschermende laag te creëren. Dit is vooral bij minerale zonnebrand belangrijk omdat deze niet door de huid wordt opgenomen. Minerale zonnebrand weerkaatst de zonnestralen en beschermt de huid zo tegen verbranding, huidveroudering en pigmentvlekken.
5. Een grote theelepel minerale zonnebrandcrème is voldoende
Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid minerale zonnebrandcrème te gebruiken. Te veel zonnebrandcrème smeert niet goed uit en te weinig crème beschermt niet goed. Een grote theelepel minerale zonnebrandcrème per lichaamsdeel is voldoende. Ga daarbij dus uit van ongeveer zes tot zeven theelepels zonnebrand voor het gehele lichaam. Smeer de zonnebrand goed uit om een volledige dekking van het minerale filter te krijgen.
6. Minerale zonnebrandcrème kan helpen bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering
Zonnebrandcrème kan niet alleen zonverbranding en huidkanker helpen voorkomen, maar beschermt ook tegen vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken. Door regelmatig in te smeren, help je de huidlagen beschermen. Wil je extra bescherming tegen rimpels en fijne lijntjes in het gezicht? Gebruik dan onze INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor het Gezicht met SPF 50. Deze zonnebrand is heel geschikt voor de dunnere huid van je gezicht en bevat hyaluronzuur. Hyaluronzuur bindt vocht aan zich en helpt de gezichtshuid hydrateren!
Het klopt niet dat mensen met een donkere huid geen zonnebrandcrème nodig hebben omdat hun huid minder snel verbrandt. Hoewel zonverbranding inderdaad minder snel gaat, kan de huid nog steeds schade oplopen door de zon. Gebruik daarom altijd een minerale zonnebrand om de huid te beschermen tegen huidveroudering en vochtverlies!
Comments
Leave a comment