Skip to content
Sun Care 2024 IS LIVE NOW!!

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Sun Care 2024 IS LIVE NOW!!

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Preventieve methoden voor luieruitslag

Preventieve methoden voor luieruitslag

 Luieruitslag is een veelvoorkomend huidprobleem bij baby’s. Plek waar de luieruitslag zich voordoet, kan zorgen voor pijn waardoor uw baby onrustig wordt. Om dit te voorkomen zijn er verschillende oplossingen mogelijk. 

Waarom ontstaat er luieruitslag?

Luieruitslag is vooral te zien op plekken waar de huid in aanraking komt met de luier. Luieruitslag is vaak helderrood van kleur en komt meestal voor doordat de luier of een ander ingrediënt in aanraking komt met de babyhuid. De aandoeningen die luieruitslag kunnen veroorzaken, zijn als volgt: 

 1. Irritatie door de inhoud van de luier:

Langdurige blootstelling aan urine of ontlasting in de luier kan de gevoelige huid van de baby irriteren. Vooral tijdens perioden waarin de baby diarree heeft, kan de omvang van deze irritatie toenemen en kan de baby gevoeliger worden voor luieruitslag.

 1. Wrijving:

Het gebruik van strakke luiers aan de hand van het gewicht van de baby of het aankleden van de baby in zeer strakke kleding kan ook luier- of huiduitslag veroorzaken.

 1. Irritatie door een nieuw product:

Wanneer het merk van de luier of vochtige (billen)doekjes veranderd, kan de babyhuid hierop reageren. Daarnaast kunnen wasmiddelen voor kleding en chemische lotions, die op de babyhuid worden aangebracht, ook luieruitslag veroorzaken. 

 1. Infectie:

De gebieden die door de luier worden bedekt hebben meestal een warm en vochtige structuur. Hierdoor creëren deze gebieden een ideale omgeving voor het verspreiden van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Het gebied dat bedekt is met de luier kan beginnen als een eenvoudige huidinfecte. Maar het kan zich ook snel verspreiden naar de omliggende weefsels.

 1. Het uitproberen van nieuwe voedingsmiddelen:

Wanneer de baby langzamerhand overgaat naar vast voedsel, kan dit ervoor zorgen dat de inhoud van de ontlasting verandert. Dit verhoogt het risico op luieruitslag. Bij baby's die borstvoeding krijgen, kan een ander voedsel dat de moeder eet ook luieruitslag veroorzaken bij de baby.

 1. Gevoelige huid:

Baby's met huidproblemen zoals atopische eczeem en seborroïsch eczeem hebben meer kans op luieruitslag. 

 1. Het gebruik van antibiotica:

Antibiotica doden zowel nuttige als ziekteverwekkende bacteriën in het lichaam. Sommige soorten bacteriën die gewoonlijk op de huid voorkomen, beschermen de huid tegen infecties door de groei van schimmels te remmen. Het gebruik van antibiotica kan deze gunstige bacteriën aantasten, waardoor er schimmelinfecties kunnen optreden in het luiergebied van de baby. Overigens kan het gebruik van antibiotica diarree veroorzaken, wat het risico op luieruitslag vergroot.

Wat zijn de preventieve methoden om luieruitslag te voorkomen?

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen om luieruitslag te voorkomen, is om de billetjes van de baby schoon en droog te houden. Anderen methoden om luieruitslag te voorkomen zijn:

 • Regelmatig de luier verschonen
 • De babybilletjes wassen met lauwwarm water tijdens het verschonen van de luiers
 • De billen van de baby voorzichtig afdrogen
 • Geen kleine luiers gebruiken die ervoor zorgen dat de billen van de baby geen lucht krijgen, maar de juiste maat luiers gebruiken (aan de hand van het gewicht van de baby).
 • Ervoor zorgen dat de baby zo lang mogelijk zonder luier blijft, zodat de lucht op een natuurlijke manier de billetjes van de baby kan drogen.

 Preventieve en Natuurlijke Luieruitslag Gel van INCIA

Een van de effectieve manieren om luieruitslag te voorkomen is het gebruiken van preventieve en natuurlijke luieruitslag gel. Echter is niet elke luieruitslag gel geschikt voor de huid van je baby. INCIA 100% natuurlijke preventieve luieruitslag gel bevat geen synthetische conserveermiddelen, alcohol of andere chemicaliën zoals parfum die schadelijk kunnen zijn voor de babyhuid. De natuurlijke en preventieve luieruitslag gel van INCIA helpt je de gevoelige huid van je baby te verzorgen. Deze gel bevat veel koudgeperste plantaardige oliën zoals kokosolie, sheaboter en jojoba-olie, welke de weerstand van de babyhuid verhogen. Deze gel bevat ook 100% natuurlijke bijenwas en creëert een barrière tussen de babyhuid en irriterende stoffen. Dit alles draagt bij aan de bescherming van de babyhuid tegen luieruitslag en wordt de natuurlijke balans van de huid niet verstoord.

De gel is geschikt voor de allerkleinsten en geeft direct verlichting bij irritatie van de huid. De INCIA preventieve en natuurlijke luieruitslag gel smeert gemakkelijk uit. Breng de gel tijdens het verschonen van de luier in kleine hoeveelheden aan. Een dunne laag van deze gel brengt al veel verlichting. Regelmatig gebruik voorkomt luieruitslag, verhelpt rode billen en voedt de huid. De gel is ook heel geschikt als hulpmiddel bij schaafwonden en plekjes door vallen en stoten.

Previous article Natuurlijke schoonmaakmiddelen: een schoon, duurzaam leven binnen handbereik
Next article Is it possible to prevent stretch marks from pregnancy?

Leave a comment

* Required fields