Skip to content

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Natuurlijke schoonmaakmiddelen: een schoon, duurzaam leven binnen handbereik

Natuurlijke schoonmaakmiddelen: een schoon, duurzaam leven binnen handbereik

Het huis schoonmaken is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Toch poetsen we er grondig op los. Ramen reinigen, met allesreiniger het vet in keuken te lijf gaan en met een spons en schuurmiddel de badkamer laten blinken. Het huishouden hoort er nou eenmaal bij.

Maar wist je ook dat standaard schoonmaakmiddelen vol gevaarlijke stoffen zitten? Deze gevaarlijke stoffen kunnen irriteren of zijn ronduit schadelijk voor je lichaam. De schoonmaakmiddelen zijn daarom slecht voor het milieu en je gezondheid. Ze horen niet thuis in een duurzaam leven. Gelukkig doen de natuurlijke schoonmaakmiddelen van INCIA en The Elite Home dat wel! In deze blog vertellen we je daarom graag meer over het voordeel van natuurlijke schoonmaakmiddelen. 

Symbolen gevaarlijke stoffen

Laten we starten met wat onderzoek. We willen je vragen een fles standaard schoonmaakmiddel uit je keukenkastje te pakken. Kijk eens goed naar het etiket. Vaak zie je een rode ruit met een uitroepteken staan. Dit noemen we een GHS symbool. Ook wel gevaarstofsymbool genoemd. De gevaarstofsymbolen zijn bedacht om het gevaar van chemische stoffen te classificeren.

Het GHS symbool met uitroepteken betekent dat het schoonmaakmiddel schadelijk is. Het is een waarschuwing voor irritatie van de huid en de ogen. Misschien zie je ook nog wel andere symbolen staan. Bijvoorbeeld het vlammetje voor brandbaar zijn, of de doodskop voor vergif. Het is even schrikken, maar met dat soort gevaarlijke, chemische stoffen kom je dagelijks in aanraking. Ze zitten in je kleding omdat je chemisch wasmiddel gebruikt, bevinden zich op je net gedweilde vloer en op je bord. Want ja: zelfs afwasmiddel bevat chemische stoffen. En die krijg jij binnen in je systeem! 

SLES en SLS

We staan er niet bij stil dat we zoveel chemische stoffen gebruiken. Ze staan ook vaak verstopt op de ingrediëntenlijst van huishoudelijke producten. Een goed voorbeeld hiervan zijn SLES (sodium laureth sulfaat) en SLS (sodium lauryl sulfaat). We noemen deze chemische stoffen ook wel anionogene oppervlakteactieve stoffen of surfactants.

Je vindt SLES en SLS gewoon thuis in je keukenkastje en badkamer. SLES en SLS vormen samen namelijk belangrijke ingrediënten van zeep. Ze ontvetten en reinigen. SLS zorgt er ook voor dat je douchegel, afwasmiddel en shampoo lekker schuimen. Ze maken producten daarnaast goed smeerbaar

De gevaren van SLES en SLS

Tegelijkertijd zijn deze stoffen ontzettend schadelijk voor je lichaam. SLES en SLS tasten de huid aan. De natuurlijke huidbescherming wordt opgelost en de buitenste huidlaag wordt verstoord. Het resultaat is dat we meer en meer met schadelijke stoffen blijven smeren om onze huid te ‘voeden’. En dat terwijl die bodylotion of die ‘hydraterende’ douchegel juist een droge huid veroorzaken. 

Denk je nu eens in hoe vaak je met je handen in het zeep zit. Elke keer als je de afwas doet of het fornuis schoonmaakt, kom je in aanraking met zulke stoffen. Je tast je lichaam steeds een beetje aan. Tijd om over te stappen naar natuurlijke schoonmaakmiddelen dus! Je hebt SLES en SLS namelijk helemaal niet nodig. Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst van INCIA natuurlijk wasmiddel. Dit vloeibare wasmiddel bevat kokoszeep. Een betere natuurlijke vlekverwijderaar ga je niet vinden!

Milieuvriendelijke producten

De natuur voorziet ons van alles wat we nodig hebben voor een duurzaam huishouden. En een duurzaam huishouden betekent niet dat je huis vies is. Natuurlijke schoonmaakmiddelen reinigen namelijk net zo goed of zelfs beter dan chemische schoonmaakmiddelen. Het zijn daarnaast milieuvriendelijke producten. Beter voor mens, dier en natuur. 

Met Hem-Nature willen we graag bijdragen aan een duurzaam leven. Maar we snappen ook goed dat het soms even zoeken is naar de juiste producten. We hebben daarom een uitgebreid assortiment met natuurlijke schoonmaakmiddelen

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van INCIA

De schoonmaakmiddelen van INCIA bevatten geen chemicaliën of kunstmatige geur- en kleurstoffen. Alle producten bevatten alleen natuurlijk parfum. Elk schoonmaakmiddel is veilig voor de huid. 

Omdat de schoonmaakmiddelen zo veilig zijn, kun je ze voor alle materialen gebruiken. De INCIA natuurlijke vloerreiniger is bijvoorbeeld geschikt voor hout, parket, laminaat, keramiek en tegels. De INCIA natuurlijke allesreiniger spray is multi-inzetbaar voor alle ruimtes en verhelpt zelfs kalkaanslag. En dat zonder chemicaliën! 

Duurzaam huishouden met The Elite Home

Een ander merk natuurlijk schoonmaakmiddel waar we erg fan van zijn, is The Elite Home. De producten zijn biologisch afbreekbaar, bevatten geen parabenen en sulfaten en maken krachtig schoon. Alle natuurlijke schoonmaakmiddelen van The Elite Home zijn zacht voor de huid. Zelfs het schuurmiddel

Ben jij er klaar voor om over te stappen naar een duurzaam huishouden? We helpen je graag op weg op onze home care pagina! Wil je meer weten over natuurlijke producten? We delen ook veel op onze InstagrampaginaPrevious article Natuurlijke zonnebrandcrème: de veilige keuze
Next article Preventieve methoden voor luieruitslag

Leave a comment

* Required fields