Skip to content

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Waarom willen wij geen synthetisch parfum in zonnebrand?

Waarom willen wij geen synthetisch parfum in zonnebrand?

Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van de dagelijkse huidverzorgingsroutine. Vooral voor het gezicht. Maar het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is een uitdaging als je een gevoelige huid hebt. Vooral als je reguliere zonnebrandcrème met een chemisch filter gebruikt. Deze zonnebrandcrèmes bevatten namelijk synthetische parfum om dat herkenbare, lekkere zonnebrandgeurtje te creëren.

Wij vinden synthetisch parfum een absolute no go voor verzorgingsproducten. In deze blog leggen we je graag uit waarom je altijd een natuurlijke, minerale zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum zou moeten gebruiken.INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème

Wat is parfum?

Laten we starten met wat parfum is. Parfum is een mengsel van geurende stoffen dat wordt toegevoegd aan cosmetische producten om ze lekker te laten ruiken. Parfum kan afkomstig zijn van planten, chemische stoffen en zelfs dieren.

Wat is synthetisch parfum?

Synthetisch parfum is parfum van chemische afkomst. De geur is nagemaakt. Als je dus een chemische zonnebrand met synthetische kokosparfum gebruikt, zit er geen echte kokos in. De geur komt uit een laboratorium en is meestal versterkt waardoor je ‘m langer blijft ruiken.

INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème

Synthetisch parfum en de huid

Hoewel synthetisch parfum een prettige geur geeft, is het ook schadelijk voor de huid. Vooral mensen met een gevoelige huid kunnen een flinke reactie krijgen. Synthetische parfum kan namelijk irritatie en allergische reacties veroorzaken. Denk hierbij aan rode, jeukende huiduitslag, zwellingen en andere huidproblemen. Dit is vooral het geval bij producten die op de huid worden aangebracht, zoals zonnebrandcrème. 

Synthetisch parfum in zonnebrandcrème

Bovendien kan synthetisch parfum in zonnebrandcrème de werking van de zonnebrandcrème beïnvloeden. Parfum kan de UV bescherming van de zonnebrandcrème verminderen, waardoor de huid minder goed beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van de zon. Dit kan leiden tot zonverbranding, huidveroudering en huidkanker.

Om deze redenen is het dus belangrijk om een zonnebrandcrème zonder synthetisch parfum te gebruiken. Ga liever voor een volledig natuurlijke zonnebrandcrème met geurstoffen afkomstig van kruiden, plantenextracten of natuurlijke oliën. Zo loop je geen risico op huidirritatie en allergische reacties en blijft de werking van het zonnefilter optimaal.

Onze INCIA Sun Care is 100% natuurlijk geproduceerd, heeft een minerale filter en is zonnebrand zonder troep. En geloof ons: het natuurlijke parfum van INCIA ruikt nog lekkerder dan synthetische parfum! ;)

>> Naar INCIA Sun Care

Previous article Huidverzorging: waarom gebruiken wij natuurlijke, minerale zonnebrand?
Next article Verantwoord zonnen: alles over UV straling, SPF en minerale zonnebrand

Leave a comment

* Required fields