Skip to content
LENTEFEEST 15% KORTING + 50ml wasmiddel GRATIS met kortingscode 'lentefeest'

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

LENTEFEEST 15% KORTING + 50ml wasmiddel GRATIS met kortingscode 'lentefeest'

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Waarom iedereen natuurlijke shampoo bars zou moeten gebruiken

Waarom iedereen natuurlijke shampoo bars zou moeten gebruiken

Je ziet ze steeds vaker in de schappen van de drogisterij: shampoo bars. Deze haarzeep is shampoo in solide vorm. Lekker compact dus! En het is extra mooi meegenomen dat de meeste shampoo bars natuurlijke ingrediënten bevatten en geproduceerd worden om minder plastic te gebruiken. Denk jij erover na om over te stappen op shampoo bars? Lees dan snel deze blog, want we vertellen je graag meer over de voordelen van deze solide shampoo!

Plasticvrij en beter voor het milieu

Laten we starten met iets dat voor Hem-Nature heel belangrijk is: plasticvrij leven. Een shampoo bar komt zonder plastic fles. Dat is wel even wat anders dan de standaard shampoos. Een shampoo bar is daarom veel beter voor het milieu. Omdat een shampoo bar geen plastic bevat, draag je als gebruiker bij aan betere wereld. En dat is hard nodig, want volgens onderzoek van het Wereld Natuur Fonds zal de productie van plastic op de wereld in 2040 verdubbeld zijn. Helaas betekent dat ook dat de plastic soep in de oceanen in 2050 zó groot zal zijn dat het water dichtgeslibd zal zijn met plastic. Er bevindt zich dan meer plastic in de oceanen dan vis. Kortom, elimineer plastic waar je kunt!

Recyclebare verpakkingen

Een shampoo bar is gemakkelijk in recyclebare verpakking te leveren. De Baboon shampoo bars in onze webshops komen in een doosje en papiertje van gerecycled materiaal. Deze recyclebare verpakkingen gaan eenvoudig terug de recyclebare cirkel in en zijn dus volledig duurzaam.

Natuurlijke productie 

Shampoo bars worden natuurlijk geproduceerd. Onze shampoo bars zijn een goed voorbeeld. Elk gebruikt ingrediënt is van natuurlijke oorsprong. Grondstoffen worden niet uitgeput, chemicaliën zijn uit den boze en productie van de shampoo bars draagt niet bij aan milieuvervuiling.

Geconcentreerde werking

Kijk altijd even het etiket na, maar over het algemeen is een shampoo bar geconcentreerder dan vloeibare shampoo. Je hebt veel minder nodig voor hetzelfde effect. Door de manier van je haar wassen met een shampoo bar, verbruik je sowieso minder shampoo. Ter vergelijking: bij normaal gebruik was je met één shampoo bar net zo vaak je haar als met drie flessen vloeibare shampoo. Dat kunnen wel tachtig wasbeurten zijn.

Extra leuk voordeel: je hoeft minder vaak shampoo te kopen en bespaart dus geld! 

Handig voor op vakantie

Hoe vaak heb jij een lekkende fles shampoo in je koffer gehad? Dat is allemaal verleden tijd met een shampoo bar! De bars zijn ideaal om mee op reis te nemen. Lichtgewicht en geen gedoe met lekgevaar. Je zou bijna vaker op vakantie gaan van al het geld dat je bespaart op die flessen shampoo! ;)

SLS en SLES? Niet in onze shampoo bars!

Bij Hem-Nature verkopen we de natuurlijke shampoo bars van Baboon. Deze shampoo bars voldoen aan onze strikte richtlijnen die we als webshop aanhouden. Zo heb je vast weleens gehoord van sulfaten en parabenen of SLS en SLES. Deze afkortingen staan voor sodium lauryl sulfaat (SLS) of sodium lauret sulfaat (SLES). SLS en SLES reinigen en ontvetten. SLS draagt ook bij aan de schuimende werking van producten. Beide stoffen zijn chemisch en tasten de huid en je haar aan. Goede vetten worden verwijderd en je huid wordt blootgesteld aan chemische componenten die in je bloedbaan kunnen komen. Na gebruik voelt de huid vaak trekkerig en droog aan. Geen fijne middeltjes dus.

De shampoo bars van Baboon zijn zonder sulfaten en parabenen geproduceerd. Ze bevatten in plaats daarvan natriumcocoylisethionaat (SCI) en natrium coco sulfaat (SCS). Dit zijn extra reinigende en schuimende stoffen van natuurlijke oorsprong. Dat betekent dat ze net zo goed schuimen en reinigen als chemische producten, maar veilig in gebruik zijn. 

Onze shampoo bars wachten op je

Ben je na deze blog benieuwd geworden naar onze shampoo bars van Baboon? Dat snappen we, want wij zijn zelf groot fan! Ga jij voor de heerlijke vanille geur van de Baboon Shampoo Bar Sakura voor Normaal/Droog Haar of kies je liever voor onze shampoo bar met olijfolie en de frisse geur van lavendel, rozemarijn en pepermunt? Welke je ook kiest: met een shampoo bar van Baboon draag je bij aan een betere wereld én prachtig haar!


Kijk hier voor een overzicht van al onze shampoo bars en bestel snel jouw favoriet! 

Previous article Een wereld zonder dierproeven: waarom kiezen voor dierproefvrije producten?
Next article Natuurlijke deodorant: de beste deodorant tegen zweetoksels

Comments

Joyce Kroon - February 9, 2023

Beste hemnature,
Ik heb vandaag mijn bestelling ontvangen.
Echter heb ik natural hair conditioner ontvangen ipv de bestelde haarverzorgingsolie
Zie bestelling #24922
Mvg Joyce Kroon
0628423978

Leave a comment

* Required fields