Skip to content

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Veilig op reis met kinderen: onze tips en travel essentials voor een duurzame vakantie!

Veilig op reis met kinderen: onze tips en travel essentials voor een duurzame vakantie!

Elke ouder kent de stress van op vakantie gaan met kinderen. Je wilt immers veilig op reis en goed voorbereid zijn op alle situaties. En heb je wel de juiste verzorgingsproducten in je koffer gestopt? Vooral als je natuurlijke producten gebruikt, kan een duurzame vakantie best een uitdaging zijn. Bij Hem-Nature hebben we zelf kinderen. We kennen de struggle dus. Maar we weten daarom ook precies wat je wel mee moet nemen! In deze blog vertellen we welke travel essentials er niet mogen ontbreken voor een ontspannen, veilige en duurzame vakantie met kinderen.

Natuurlijke zonnebrandcrème met minerale filter

Travel essential nummer één is voor ons altijd een natuurlijke zonnebrandcrème met minerale filter. Want waar je ook bent en wat voor weer het ook is: onze huid vangt dagelijks straling van de zon op. De huid van kinderen is gevoeliger. Zij hebben dus wat extra huidbescherming nodig. 

INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor Baby en Kind SPF 50

INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor Baby en Kind SPF 50 is speciaal voor baby’s en kinderen ontwikkeld. De natuurlijke zonnebrandcrème is heel mild, heeft een minerale filter en beschermt de gevoelige kinderhuid. En omdat een minerale filter op de huid blijft liggen en zonlicht reflecteert, weet je zeker dat er geen zonnebrandcrème, hoe natuurlijk en veilig ook,  in het lichaam wordt opgenomen!

Zonnehoedje en zonnebril

Kinderen zijn gevoeliger voor de zon. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld zonneallergie, waarbij de huid rood wordt en blaasjes krijgt en veel pijn doet. Dit voorkom je door niet alleen in te smeren met een natuurlijke zonnebrandcrème, maar ook zonbeschermende kleding mee op reis te nemen. Denk aan een zonnehoedje, een zonnebril en kleding die de huid beschermt. Let ook op de uren waarop de zon het felst is en houd je kind dan lekker binnen of in de schaduw.

Aftersun

Zelfs na het insmeren met natuurlijke zonnebrandcrème is het belangrijk een aftersun te gebruiken. Vooral als je in een warm land bent en veel tijd op het strand doorbrengt! De huid heeft in de zomer namelijk altijd extra hydratatie nodig. En de gevoelige kinderhuid kan hier wel wat hulp bij gebruiken. Daar gebruik je bijvoorbeeld Shrub Rozenwater voor. Rozenwater is verfrissend, hydraterend en houdt de pH-waarde van de huid op peil. En ook onze INCIA SOS-stick is in te zetten als natuurlijke aftersun. Wil je de kinderhuid nog meer hydrateren? INCIA Verzorgende en Hydraterende Gel voor de Droge Huid is een lekker vettige gel die de poriën niet verstopt. Ook fijn voor volwassenen trouwens! ;) 

Shrub Rozenwater

SOS-stick: directe verlichting bij huidklachten en insectenbeten

We noemden de SOS-stick al. Deze alleskunner is een groot favoriet op vakantie met kinderen! De SOS-stick is een balsemstick vol plantaardige oliën. De plantaardige oliën in deze balsem helpen de huid hydrateren, verzorgen en verzachten. En is er een ongelukje gebeurd? De stick verlicht direct huidklachten bij schaafwonden, insectenbeten, schrammen, krabwonden en noem het maar op. De balsemstick past in je zak en kan dus overal mee naartoe. Fijn om pijntjes en jeuk snel weg te nemen!

INCIA SOS-stick

Natuurlijk middel tegen insectenbeten

Over jeuk gesproken: we kennen allemaal de muggenzwermen op vakantie. Muggen en andere insecten zijn in de zomer in grote getale aanwezig. En vooral in het buitenland is er meer kans dat muggen ziektes overbrengen. Houd ze daarom op afstand met INCIA Natuurlijk Middel tegen Insectenbeten. Deze lotion is 100% natuurlijk en houdt muggen en insecten tot wel zes uur lang weg. INCIA Natuurlijk Middel tegen Insectenbeten is gemaakt zonder DEET. DEET is heel erg chemisch en mag niet gebruikt worden door kinderen. Met INCIA Natuurlijk Middel tegen Insectenbeten ga je dus écht veilig op reis!

INCIA Natuurlijk Middel tegen Insectenbeten

Shampoo zonder Sulfaten en Parabenen

Zepen en shampoos in hotels bevatten meestal sulfaten en parabenen. Deze zijn namelijk goedkoop en groot in te slaan. Maar al die stofjes hebben een negatieve invloed op huid en haar.

INCIA mini shampoo

Een gevoelig kinderhoofd was je daarom met INCIA Natuurlijke Kinder Shampoo zonder Sulfaten en Parabenen 50 ml. Deze kleine verpakking mag niet alleen in de handbagage, maar gaat ook nog eens weken mee! Je hebt maar een klein beetje shampoo nodig voor een goede wasbeurt. En extra handig: deze kinder shampoo is ook te gebruiken als bodywash!

Aromatherapie 

Slapen op vakantie is anders. Het is spannend, er zijn veel nieuwe indrukken te verwerken en het slaapritme wijkt vaak af van wat kinderen gewend zijn. Het resultaat? Een hangerig, moe kind dat slecht slaapt.

Aromatherapie kan helpen bij het inslapen. Geur heeft namelijk een veel groter effect op het zenuwstelsel dan je denkt. Aromatherapie is hier al eeuwenlang op gebaseerd en wordt in allerlei culturen toegepast. INCIA Aromatherapie Baby bevat muskus salie olie. Deze olie helpt ontspannen en het inmasseren is een fijn, rustgevend moment voor een betere slaap. 

Travel essentials nodig? Hem-Nature helpt je!

Hopelijk kun je na het lezen van deze blog goed voorbereid op vakantie. En heb je nog wat hulp nodig of wil je meteen de juiste, natuurlijke producten inslaan? Kijk dan eens naar onze sets! Zo hebben we onder andere de INCIA Natuurlijke Zonnebrand Set voor kinderen, de INCIA Voor Jou Sun Care Set, INCIA Travelset Kids samengesteld. Zo kun jij veilig op reis met al je vertrouwde, natuurlijke producten.

INCIA Travelset Kids

Fijne vakantie en geniet van je zomer!Previous article Natuurlijke oliën tegen eczeem: ontdek welke olie helpt bij eczeemverlichting
Next article Waarom een minerale zonnebrand met zonnefactor SPF 50?

Leave a comment

* Required fields