Doorgaan naar inhoud

Koop nu en betaal later met Klarna          Voor 16:00 besteld, morgen in huis

Koop nu en betaal later met Klarna

Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Chemicaliën in baby shampoo's? Kies voor een natuurlijke shampoo

Chemicaliën in baby shampoo's? Kies voor een natuurlijke shampoo

Baby’s zijn extreem gevoelig voor water tijdens het baden, daarom moeten we natuurlijke shampoos zonder chemicaliën kiezen. De gekozen shampoo mag ze niet afschrikken en moet een structuur hebben. Het kiezen van een natuurlijke shampoo is voor veel gebieden veel gezonder dan andere cosmetische producten, ook voor de gezondheid van de ogen. Een belangrijke prioriteit van nieuwe moeders zou moeten zijn om de voorkeur te geven aan preventieve shampoo voor baby's. Vooral na de derde maand van de geboorte komt veel schilfering van berg op de hoofdhuid van baby’s voor. Hoewel berg een veel voorkomende aandoening is bij zuigelingen, zou het niet verkeerd zijn om te zeggen dat de schilferingen buitengewoon storend is. Daarom zal het kiezen van een shampoo dit voorkomen zonder afbladderende chemicaliën. 

Wat is schadelijk voor je baby?

De beste babyshampoo die je kunt kiezen, is ongetwijfeld de best ontworpen shampoo voor je baby. Waschemicaliën zoals SLS en SLES zijn uiterst schadelijke chemicaliën voor baby's en worden ook gebruikt als schuimmiddel in producten zoals shampoo en douchegel. Deze chemicaliën, die een schurend en irriterend effect hebben, kunnen zeer schadelijke gevolgen hebben voor de extreem gevoelige babyhuid. Zorg er in dit verband voor dat de babyshampoo die u verkiest geen chemicaliën zoals SLS, SLES bevat. De afwezigheid van SLS, SLES-achtige chemicaliën in het product dat u verkiest, voorkomt huidproblemen zoals jeuk, uitslag en uitslag die bij uw baby kunnen optreden. Een andere factor die schadelijk kan zijn voor de gevoelige huid van uw baby, zijn chemicaliën zoals allergeenparfums en alcohol die in klassieke cosmetica en shampoos worden gebruikt. Het onbewust gebruik van cosmetische producten met een hoog alcoholpercentage kan de tere huid van uw baby irriteren en ernstige huiduitslag veroorzaken. In dit verband moet u ervoor zorgen dat u shampoos kiest die geen alcohol- en allergeenparfums bevatten voor een gezonde huid en babyverzorging.

Wat is het verschil met andere baby shampoo's?

INCIA geeft net zo veel om de gevoelige huid van uw baby als u. INCIA 100% natuurlijke babyschuim haar- en lichaamsshampoo is de enige shampoo ter wereld die 100% natuurlijk salicylzuur (oregano-extract) bevat. De shampoos zijn gemaakt met 100% natuurlijke actieve stoffen. Synthetische amfotere oppervlakteactieve stoffen worden over het algemeen gebruikt in babyshampoos om brandende ogen te voorkomen. Amfotere oppervlakteactieve stoffen (die tegelijkertijd plus- en minusladingen dragen) komen in de onderste huidlagen terecht en veroorzaken na verloop van tijd giftige effecten. Bovendien kunnen dergelijke synthetische amfotere oppervlakte-actieve stoffen na verloop van tijd ook kanker veroorzaken.

Sommige merken gebruiken ook chemicaliën die gevoelloosheid veroorzaken, zodat baby's hun ogen niet voelen branden. Integendeel, INCIA 100% Natuurlijke Baby Schuimende Shampoo bevat geen synthetische conserveermiddelen (parabenen etc.), synthetische geurstoffen, silicium, petrochemische verbindingen, alcohol en kleurstoffen. 

Daarom vinden we het bij Hemnature belangrijk dat baby's opgroeien met chemicaliën vrije producten. INCIA geeft niet alleen om de gevoelige huid van baby's maar ook voor de welzijn van de dieren en natuur door NIET te testen op dieren, grondwater niet te vervuilen tijdens productie en recyclebare verpakkingen gebruiken. 

Volgend artikel Blog: INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrèmes voor de hele Familie
Nederlands nl