Doorgaan naar inhoud

3 DOLLE DAGEN met kortingen t/m 25%

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) Levering binnen 1-2 werkdagen Koop nu betaal later met Klarna

3 DOLLE DAGEN met kortingen t/m 25%

Gratis verzending vanaf 60€

Levering binnen 1-2 werkdagen

Koop nu betaal later met Klarna

De voordelen van natuurlijke baby olie

De voordelen van natuurlijke baby olie

Baby olie: wie kent het niet? Jaarlijks gaan er miljoenen flessen van deze milde huidolie over de toonbank. En dat is ook niet zo gek. Baby olie is gemaakt om de huid extra te voeden en te beschermen. Geen wonder dat de olie zo populair is! 

Baby olie is een milde, hydraterende en vaak hypoallergene olie. Dat betekent dat de olie weinig tot geen stofjes bevat die een allergische reactie op kunnen roepen. Deze olie is daarom erg geschikt voor de droge en gevoelige huid. 

Tenminste, als je de juiste olie gebruikt! En daar gaat het nou net vaak mis. In dit artikel vertellen we je daarom meer over de voordelen van natuurlijke baby olie en de invloed op de huid.

Het belang van een gezonde huid

De huid is ons grootste orgaan. De huid bestaat uit drie lagen die elk een eigen functie hebben. Onze huid is heel belangrijk. Deze beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals Uv-straling en ziekteverwekkers. 

Je huid wil je dus goed verzorgen. Denk nu eens aan de huid van een baby. Deze huid is extra kwetsbaar. De babyhuid is ook veel gevoeliger voor bepaalde stofjes dan die van een volwassene. Alleen de allerbeste verzorging is daarom goed genoeg. 

Chemische stoffen in baby olie

Bij Hem-Nature geloven we in de werking van de natuur. Wij gebruiken daarom alleen maar natuurlijke olie voor de verzorging van onze kindjes. Sterker nog: we raden iedereen aan dat ook te doen.

Waarom, vraag je je af? Dat komt door de ingrediëntenlijst van normale baby olie. De meeste baby olies bevatten namelijk chemische stoffen. We noemen deze stofjes synthetische antioxidanten. 

Synthetische antioxidanten lijken onschuldig. Waarom zouden ze anders in baby olie zitten? Vergeet echter niet dat deze stofjes door de mens in een laboratorium ontwikkeld zijn of een twijfelachtige herkomst hebben. 

Zo is parrafinum liquidum het hoofdingrediënt van veel baby olies. Parrafinum liquidum wordt gemaakt van petroleum. Precies, dat is dezelfde aardolie die gebruikt wordt voor het aansteken van lampen. Hoewel de olie flink gezuiverd wordt, is dat toch een punt om over na te denken.

Waarom wij natuurlijke olie aanraden

De huid bestaat uit miljoenen poriën die al deze antioxidanten toegang geven tot het lichaam. En zo onschuldig zijn deze stofjes dus niet! 

Synthetische antioxidanten kunnen de huid negatief beïnvloeden, leverbeschadiging, mentale achteruitgang, slapeloosheid en zelfs agressiviteit veroorzaken. Kies daarom liever voor een natuurlijke olie die deze bijwerkingen niet heeft.

Baby olie van INCIA

Baby olie van INCIA bevat geen chemische stofjes. Op de ingrediëntenlijst vind je o.a. teunisbloemolie, sesamolie, vitamine E, olie van de goudsbloem en natuurlijk parfum. Echt elk ingrediënt is van natuurlijke oorsprong!

Omdat de baby olie zo puur is, is deze heel geschikt voor de gevoelige en droge huid. Je hoeft je geen zorgen te maken over een allergische reactie. De baby olie kan tevens in bad of als haarolie worden gebruikt. 

Tegen baby eczeem

Baby olie van INCIA werkt ook goed bij berg. Berg is een vorm van eczeem. Berg wordt gezien als de baby-variant van seborroïsch eczeem. Het komt veel voor. Sterker nog: bijna elke baby krijgt hier de eerste levensmaanden last van.

De baby olie van INCIA verzacht op een veilige manier de schilfertjes die berg veroorzaakt. De schilfertjes zijn hierna eenvoudig te verwijderen. Het hoofdhuidje van je kindje wordt daarbij gehydrateerd. 

Band opbouwen met je baby

Wil je nog closer worden met je kindje? Masseer je baby dan regelmatig van top tot teen in met wat baby olie. Veel aanraking is namelijk heel belangrijk voor de ouder-kind band. Warm de olie eerst op tussen je handen. Masseer je kindje voorzichtig. Ontspannen momentje gegarandeerd!

Ben je na het lezen van dit stuk benieuwd geworden naar de INCIA baby olie? Bestel dan snel een fles 100% natuurlijke baby olie via deze pagina!

Vorig artikel Onze baby met eczeem: de huidaandoening achter het ontstaan van Hem-Nature
Volgend artikel Interview: Niet alleen natuurlijke verzorgingsproducten zonder schadelijke ingrediënten..

Opmerkingen

Koning - november 11, 2023

Kan ik deze olie ook gebruiken bij een erge droge jeukende huid rondom mijn vagina?

Mariska Pelger - juni 9, 2023

Graag zou ik meer info willen over jullie banyolie om evt mee te gaan masseren
Vanaf welke leeftijd is het
Gebruik je de olie ook bij pasgeborenen?
Hebben jullie evt proef verpakking

Mvg

Marisja

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden