Doorgaan naar inhoud

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

25% korting op alle Sun-Care met kortingscode 'BIGSUMMER'

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE) Besteld voor 23:00 = morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Onze baby met eczeem: de huidaandoening achter het ontstaan van Hem-Nature

Onze baby met eczeem: de huidaandoening achter het ontstaan van Hem-Nature

Ik krijg vaak de vraag waarom we bij Hem-Nature gestart zijn met de verkoop van natuurlijke en duurzame baby verzorgingsproducten. 

De reden? We zochten een oplossing voor het eczeem van onze dochter.

Het is dan ook de hoogste tijd om te vertellen waarom Hem-Nature is opgericht en hoe onze zoektocht naar het verhelpen van eczeem is verlopen! 

In deze blog vertel ik over onze duurzame producten en geef ik vijf tips om de vicieuze cirkel van eczeem te doorbreken. Lees je mee?

Baby met eczeem

Het begon allemaal toen onze dochter acht maanden oud was. Haar huid zat onder de rode plekjes. De huisarts bevestigde wat wij als ouders al dachten: onze baby had eczeem.

Ik kreeg talloze recepten en tips voor crèmes om haar gevoelige huid mee in te smeren. Vaseline mix crèmes, crèmes met cortison, crèmes waarvan ik de meeste ingrediënten niet kende. Mijn moederinstinct kwam al snel in opstand. Ik had een ziek kind met een pijnlijke, gevoelige huid. Het voelde niet goed daar zomaar wat op te smeren.

Tot haar tweede jaar heb ik het eczeem grotendeels met rust gelaten. Dit veranderde toen we in Turkije waren. Op aanraden van onze arts daar hebben we een allergietest laten doen. 

Het bleek dat onze dochter allergisch was voor katten. De kat van haar oma moest helaas een ander huisje zoeken. Zo zou onze dochter niet langer in aanraking komen met kattenhaar. De allergische reactie verminderen hielp een beetje, maar niet genoeg. Haar eczeem bleef.

5 tips tegen eczeem

Gelukkig stapten we op een dag een natuurwinkel in Istanbul binnen. Hier stond een ontzettend behulpzame man. Hij vertelde ons dat hij de must have tips had voor een baby met eczeem. De tips van deze man passen we nog dagelijks toe. We leerden o.a. dat eczeem door veel dingen wordt verergerd, en dat het dus alleen helpt als je je hele levensstijl verandert. 

Hele belangrijke tips dus! Sterker nog: deze tips tegen eczeem legden de basis van Hem-Nature! En omdat we iedereen met eczeem willen helpen, delen we de tips tegen eczeem graag met jou.

Tip 1: gebruik een natuurlijk wasmiddel

Je huid is je grootste orgaan. De huid beschermt ons, maar zit ook vol talloze poriën die schadelijke stoffen op kunnen nemen. Wij dragen elke dag kleding over onze huid. Deze kleding is gewassen met wasmiddel. Dit wasmiddel komt dus in aanraking met onze huid.

Door een natuurlijk, duurzaam wasmiddel te gebruiken voorkom je irritatie en jeuk. Een natuurlijk wasmiddel, zoals het wasmiddel van INCIA, bevat namelijk geen:

  • synthetisch parfum
  • synthetische kleurstoffen
  • SLS en SLES, de stofjes die erg agressief reinigen en zorgen voor schuim

Natuurlijke wasmiddelen reinigen op een zachte manier en bevatten alleen milde ingrediënten, zoals kokoszeep. Extra fijn voor de gevoelige, droge huid met eczeem dus!

Tip 2: niet te lang in bad

Houd de badtijd van je kind kort. Gebruik alleen natuurlijke baby verzorgingsproducten zoals natuurlijke baby shampoo en een natuurlijke bad olie. Door kort te badderen vermijd je verdere uitdroging van de toch al droge huid van je baby. 

Tip 3: draag geen synthetische kleding

Het is natuurlijk ontzettend leuk je kind mooi aan te kleden! Helaas zijn de meeste kinderpakjes van de bekende winkels gemaakt van synthetische stoffen. 

Vezels van synthetische kleding zorgen voor meer jeuk. Dit leidt tot meer krabben en een beschadigde huid. Ontwijken dus. 
Met synthetische kleding bedoelen we:

  • viscose
  • kunstzijde
  • polyamide
  • acryl
  • nylon

Heeft je kind een gevoelige huid? Kies dan liever voor natuurlijke producten, zoals 100% wol en 100% katoen. Extra tip: let ook op het materiaal van beddengoed en het dekbed zelf! 

Tip 4: vermijd koemelk en bepaalde voedingsstoffen

We ontdekten dat de huid negatief reageert op koemelk. We vermijden bewerkte voeding, chocolade en de meeste zoetigheden. Dit is even een zoektocht, maar je went hier vrij snel aan. En alles is nog net zo lekker!

Tip 5: gebruik een verzorgende en hydraterende gel met natuurlijke ingrediënten

Iemand met eczeem heeft een droge, schilferige huid. De huid doet pijn en is erg gevoelig. Huidklachten zoals deze verlicht je door de vochtarme en pijnlijke huid flink te hydrateren. De INCIA verzorgende en hydraterende gel is ontwikkeld speciaal voor baby’s. De gel zit boordevol natuurlijke oliën. Deze voeden de huid waardoor de jeuk en pijn worden verlicht!

De vicieuze cirkel van eczeem doorbreken

De vijf tips hebben ons ontzettend geholpen. We doorbraken de vicieuze cirkel van eczeem. Na een maand was de huid van onze dochter al flink opgeknapt. 

Hiermee waren we er echter nog niet. 

Het ontstaan van eczeem

Inmiddels weten we dat eczeem ontstaat door meerdere factoren. Eczeem komt van binnenuit. Verschillende bronnen geven aan dat het waarschijnlijk te maken heeft met beknellingen van bloedvaten. 

Artsen denken ook dat eczeem genetisch bepaald kan zijn. Lactose intolerantie, pinda-allergie en huisstofmijtallergie dragen bij aan de opleving van eczeem. Hetzelfde geldt voor Candida (overmatig groei van gist in de darmen) en vaccinatiebeschadigingen. 

Let dus altijd goed op wat voeding doet, welke verzorgingsproducten je gebruikt en in wat voor omgeving je kind opgroeit! Natuurlijke producten zijn echt van essentieel belang.

Verzorgingsset voor baby met eczeem

Als moeder van een kind met eczeem weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn die natuurlijke producten te vinden. Om het andere ouders gemakkelijker te maken, zijn we Hem-Nature gestart. 

Ons doel is een duurzame leefstijl. We dragen bij aan een beter milieu voor alle levende wezens. Onze kinderen kunnen zo opgroeien in een gezonde wereld.

Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld en ben je op zoek naar hulp bij eczeem? Dan heb je gevonden wat je zocht! Om je wat verder op weg te helpen hebben we een starterspakket samengesteld. 

De INCIA Baby Eczeem Set bevat drie essentiële producten voor de strijd tegen eczeem. Deze verzorgingsset bestaat uit INCIA verzorgende en hydraterende gel voor de droge huid, INCIA Natuurlijk wasmiddel en INCIA 100% Natuurlijke Schuimende Baby Shampoo.

Met de INCIA Baby Eczeem Set help je de gevoelige huid en start je een duurzame leefstijl.

 

Liefs, 

Naciyenur

Vorig artikel Wat is de reden voor droge handen?
Volgend artikel De voordelen van natuurlijke baby olie

Opmerkingen

Neslihan Kaya-Sayim - mei 23, 2022

Mijn zoon heeft sinds de geboorte eczeem. hij is nu negen maanden oud. Ik was op zoek naar een natuurlijke wasmiddel en dat was bij jullie ik ben er zeer tevreden over. En ik gebruik INCIA preventieve en natuurlijke luieruitslag gel die is ook heel goed . Shampoo die gebruik ik de merk mustela uit Turkije dat is mij geadviseerd van de arts ook tevreden.

De producten van Incia zijn heel goed. Ik ben er heel erg tevreden over topmerk!👍👍

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden