Doorgaan naar inhoud

10% korting op alle SUN CARE!

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

10% korting op alle SUN CARE!

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Huidverzorging: waarom gebruiken wij natuurlijke, minerale zonnebrand?

Huidverzorging: waarom gebruiken wij natuurlijke, minerale zonnebrand?

Het is weer zonnig weer en dat betekent dat we meer tijd buiten doorbrengen. Maar dit betekent ook dat we minder kleding dragen en meer in contact komen met de zon. Daarom is het belangrijk goed voor onze huid te zorgen. Onze huid doet namelijk heel veel voor ons en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf.

Een van die invloeden is UV straling. Onze huid heeft een natuurlijke bescherming door pigment aan te maken en bruin te worden. Dit verdikt de huid ook. Deze aanmaak van pigment gaat echter heel geleidelijk en ook niet iedereen wordt bruiner. Het is dus belangrijk om de huid te trainen en te ondersteunen!

Dit doe je bijvoorbeeld door de huid in opbouwende mate bloot te stellen aan de zon. Let er daarbij goed op dat je niet tussen twaalf en drie uur ‘s middags in de directe zon ligt en de schaduw opzoekt. Om je huid extra te ondersteunen en te beschermen raden wij je aan om een natuurlijke, minerale zonnebrandcrème te gebruiken. Het minerale filter weerkaatst het zonlicht en beschermt de natuurlijke barrière van de huid.

Huidverzorging door voeding

Je huid help je ook van binnenuit. Dat doe je door voldoende antioxidanten binnen te krijgen, zoals vitamine C en E en mineralen zoals selenium en zink. Wil je sneller pigment aanmaken? Het lijkt een fabeltje, maar groenten als wortels, tomaten en paprika ondersteunen de aanmaak van de juiste stofjes. Hiervoor moet je wel hele grote porties eten, dus verwacht geen prachtige bruine benen na het eten van één worteltje! ;)

Minerale zonnebrand zonder troep

Je leest het overal op onze website: minerale zonnebrandcrème zonder troep is een van de meest effectieve producten om je huid te beschermen tegen UV straling. Er zijn echter veel soorten zonnebrandcrèmes op de markt, en niet allemaal zijn ze even goed voor je huid en het milieu. Veel reguliere zonnebrandcrèmes bevatten namelijk chemicaliën die schadelijk zijn voor de huid en het milieu. Dit zijn stoffen zoals synthetische parfum, homosalate, parabenen en oxybenzone.

Natuurlijke, minerale zonnebrandcrème bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is vrij van schadelijke chemicaliën. Deze zonnebrandcrèmes werken op een andere manier dan reguliere zonnebrandcrèmes met chemisch filter en creëren een barrière op de huid die de UV stralen reflecteert.

INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor Baby en Kind SPF 50

Voordelen natuurlijk, minerale zonnebrand

Als je huid je lief is, kies je voor een natuurlijke zonnebrandcrème. Natuurlijke zonnebrandcrèmes beschermen de natuurlijke barrière van de huid en zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen. Onze INCIA minerale zonnebrandcrèmes bevatten bijvoorbeeld tamanu olie, hyaluronzuur en shea butter. De ingrediëntenlijst verschilt per zonnebrandcrème maar alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en biologisch verwerkt! Door de afwezigheid van chemicaliën wordt de huid niet uitgedroogd en is alle INCIA Sun Care ook geschikt voor de gevoelige huid.

 

Beter voor het milieu

Een ander voordeel van natuurlijke zonnebrandcrème is dat deze beter is voor het milieu. Veel reguliere zonnebrandcrèmes bevatten chemische stoffen die schadelijk zijn voor koraalriffen en andere waterorganismen. Natuurlijke zonnebrandcrèmes bevatten echter geen van deze schadelijke stoffen en dragen bij aan bescherming van het onderwaterleven.

Wil jij je huid en de natuur deze zomer een handje helpen met natuurlijke, minerale zonnebrandcrème? Gebruik dan onze INCIA Sun Care zonproducten! 

>> Naar INCIA Sun Care

Vorig artikel Zeven dingen die je niet wist over minerale zonnebrand
Volgend artikel Waarom willen wij geen synthetisch parfum in zonnebrand?

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden