Doorgaan naar inhoud

Gratis verzending vanaf €60,- (NL/BE)   Koop nu en betaal later met Klarna        Voor 23:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending vanaf €60,- (NL-BE)

Koop nu en betaal later met Klarna

Voor 23:00 besteld = morgen in huis

UV straling; Waarom moeten wij natuurlijke zonnebrand gebruiken?

UV straling; Waarom moeten wij natuurlijke zonnebrand gebruiken?

De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer meer tijd buiten gaan doorbrengen. Dit betekent ook dat we meer in contact zullen komen met de zon. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de zon niet onze vijand! Onze huid doet eigenlijk al heel veel voor ons, het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf.

Een van de invloeden is natuurlijk UV-straling. Ook hier beschermt onze huid ons voor, door bruin te worden en dikker te worden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat onze huid gaat verbranden, dus het is belangrijk om de huid te trainen! Dit kun je doen door onder andere minder vaak een zonnebril te dragen. Een zonnebril kan namelijk de aanmaak van vitamine D blokkeren.

Ook onze voeding is belangrijk bij het trainen van de huid, ondersteun de huid door voldoende antioxidanten binnen te krijgen zoals vitamine C en E en mineralen zoals selenium en zink. Hiernaast is het ook van belang dat je niet op het sterkste moment van de zon (tussen 12:00 en 15:00) in de directe zon te liggen. Om je huid nog extra te ondersteunen en te beschermen raden wij je aan om een natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken.

Natuurlijke zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is een van de meest effectieve manieren om je huid te beschermen tegen UV-stralingen. Er zijn echter veel soorten zonnebrandcrèmes op de markt, en niet allemaal zijn ze even goed voor je huid en het milieu. Veel reguliere zonnebrandcrèmes bevatten namelijk chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de huid en het milieu. Dit zijn stoffen zoals synthetische parfum, homosolate, parabenen en oxybenzone.

Natuurlijke zonnebrandcrème, daarentegen, bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is vrij van schadelijke chemicaliën. Deze zonnebrandcrèmes werken op een andere manier dan reguliere zonnebrandcrèmes en creëren een fysieke barrière op de huid die de UV-stralingen reflecteert.

Een van de voordelen van natuurlijke zonnebrandcrème is dat het minder irriterend is voor de huid dan reguliere zonnebrandcrèmes. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een gevoelige huid. Natuurlijke zonnebrandcrèmes kunnen ook helpen om de huid te hydrateren en te voeden, omdat deze vaak rijk zijn aan antioxidanten en andere voedingsstoffen.


Beter voor het milieu

Een ander voordeel van natuurlijke zonnebrandcrème is dat het beter is voor het milieu. Veel reguliere zonnebrandcrèmes bevatten chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor koraalriffen en andere waterorganismen. Natuurlijke zonnebrandcrèmes bevatten echter geen van deze schadelijke stoffen en zijn daarom veiliger voor het milieu.

Bij Hem-Nature geloven wij erin dat het gebruik van natuurlijke zonnebrandcrème een betere keuze is voor je gezondheid en het milieu. Het biedt een effectieve bescherming tegen UV-stralingen, zonder schadelijke chemicaliën en is beter voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast is het veiliger voor het milieu en kan het helpen om onze oceanen en het zeeleven te beschermen.

INCIA zonnebrandcrèmes bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten bestaan uit natuurlijke planten en extracten. Hiernaast bevat de zonnebrandcrème, in tegenstelling tot de reguliere merken, minerale filters. Deze filters reflecteren en verstrooien de schadelijke UV-stralen. Ook zijn deze producten gezicht voor alle huidtypes, zelfs voor de extra gevoelige huid!

Naast de minerale filters bevat de zonnebrandcrème ook tamanu olie, galactoarabinan, calendula olie, kokosnootolie en hyaluronzuur. Dit zijn ingrediënten met vele verzorgende, hydraterende en anti-aging effecten.

>> Naar INCIA Sun Care

Vorig artikel 7 dingen die je NIET wist over zonnebrand
Volgend artikel Waarom geen synthetische parfum in zonnebrand?

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden