Doorgaan naar inhoud
LENTEFEEST 15% KORTING met kortingscode 'lentefeest'

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

LENTEFEEST 15% KORTING met kortingscode 'lentefeest'

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Waarom een minerale zonnebrand met zonnefactor SPF 50?

Waarom een minerale zonnebrand met zonnefactor SPF 50?

Op zonnebrandcrèmes zie je een getal staan. Dit is een zonnefactor. Deze zonnefactor geeft de mate van bescherming tegen UV straling. Veel mensen onderschatten de kracht van de zon en denken dat zonnebrandcrème alleen nodig is op zonnige dagen, maar UV stralen kunnen de huid ook beschadigen op bewolkte dagen. Ze doen dat zelfs in de winter én door glas heen! In deze blog leggen we daarom uit waarom het belangrijk is om een minerale zonnebrandcrème met de zonnefactor SPF 50 te gebruiken.

UVB stralen

We kennen meerdere soorten UV straling. UVB stralen zijn de schadelijke stralen van de zon die huidverbranding en huidkanker kunnen veroorzaken. Zonnefactor SPF 50 biedt een hogere bescherming tegen UVB-stralen dan lagere SPF-waarden. Hoe hoger de zonnefactor, des te meer bescherming de crème biedt. 

Een SPF 50 zonnebrandcrème beschermt je huid tegen 98% van UVB stralen. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een zonnebrandcrème met een hoge SPF, zodat je huid de best mogelijke bescherming krijgt. En vooral als je een lichte huid hebt en snel verbrandt!

UVA stralen

Een minerale zonnebrandcrème met een breed spectrum bescherming (zoals onze INCIA minerale zonnebrand!) en SPF 50 biedt ook bescherming tegen UVA stralen. UVA stralen dringen dieper in de huid door en zorgen voor huidveroudering en schade aan de huidcellen. UVA straling is ook de grootste veroorzaker van pigmentvlekken en rimpels.

Altijd zonnefactor SPF 50

Wil jij je huid beschermen en er jonger uit blijven zien? Kies dan altijd voor een breed spectrum natuurlijke zonnebrandcrème gecombineerd met een hoge zonnefactor. 

Enne…vergeet niet om je regelmatig in te smeren! ;)

>> Naar INCIA Sun Care

Vorig artikel Veilig op reis met kinderen: onze tips en travel essentials voor een duurzame vakantie!
Volgend artikel Zeven dingen die je niet wist over minerale zonnebrand

Opmerkingen

Patricia - december 11, 2023

Ik kan me niet voorstellen dat iedere dag je huid vol smeren (zelfs met natuurlijke goede producten) goed voor je is.

Ingrid - oktober 12, 2023

Hallo , Ik heb me net als klant aangemeld maar woon op de Canarische eilanden, dus moet de bestelde producten naar een vriendin of mijn broer in Nederland sturen. Hopelijk is dit geen probleem ;-)
Met vr groet, Ingrid

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden