Doorgaan naar inhoud

10% korting op alle SUN CARE!

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

10% korting op alle SUN CARE!

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Natuurlijke zonnebrandcrème: de veilige keuze

Natuurlijke zonnebrandcrème: de veilige keuze

Het is weer lente. De zon breekt door en de schappen staan vol met zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème is een heel belangrijk verzorgingsproduct. Het beschermt jou en je kind tegen de de schadelijke stralen van de zon. Des te hoger de zonnebrandfactor (SPF), des te meer bescherming tegen verbranding en schade aan de huid. 

De meeste mensen zijn op de hoogte van het belang van een hoge zonnebrandfactor. Maar wist je ook dat de standaard zonnebrandcrèmes vol schadelijke chemicaliën zitten? Denk hierbij aan parabenen, parfums en synthetische kleurstoffen. Hoewel deze de huid gedeeltelijk beschermen, kunnen ze op den duur grote schade aanrichten. Geef daarom de voorkeur aan chemicaliënvrije, natuurlijke zonnebrand zonder troep. In deze blog leggen we je graag uit waarom natuurlijke zonnebrandcrème volgens ons de beste zonnebrand is.

Waarom kies je liever voor natuurlijke zonnebrandcrème?

Veel zonnefilters die al jaren op de markt zijn, bevatten zware chemische ingrediënten. En dan hebben we het niet over ‘slechts’ een toegevoegd parfum. Meer en meer onderzoekers denken de laatste jaren dat synthetische zonnebrandcrèmes een rol spelen bij het veroorzaken van huidkanker. 

De chemische elementen in de crèmes worden namelijk door de huid opgenomen. Vervolgens vermengen ze zich met het bloed en blijven ze 24 uur in het lichaam aanwezig. Sommige chemicaliën in zonnebrandmiddelen, vooral oxybenzone, kunnen zelfs in de moedermelk terechtkomen. Dit heeft een negatieve invloed op de gezondheid van baby's die borstvoeding krijgen.

Ook de hormoonhuishouding van mannen kan door de chemicaliën die we in zonnebrandcrèmes terugvinden, worden beïnvloed. Tijdens de adolescentie kan er bijvoorbeeld een daling van de testosteronspiegel ontstaan. Bijwerkingen waar je niet zomaar over nadenkt als je bij de drogist een flesje zonnebrandcrème afrekent!

Invloed van zonnebrandcrèmes op de gevoelige huid

Zonnebrandcrème ruikt vaak heerlijk en smeert gemakkelijk uit. Het lijkt geen straf om te gebruiken. Maar heb je een gevoelige huid? Dan zie je vaak al snel het effect van de chemische ingrediënten (zoals het parfum voor dat lekkere geurtje!) van standaard zonnebrandcrèmes. Vooral bij regelmatig gebruik zal je merken dat de huid vlekkerig wordt, er roodheid verschijnt en jeuk of huiduitslag begint. Toch linken veel mensen dit niet aan zonnebrandcrèmes. Er wordt ons immers verteld dat deze ons veiligheid bieden. Kortom, je verwacht niet dat er zoveel nadelige effecten zijn.

De voordelen van natuurlijke zonnebrandcrème

Kies dus liever voor een natuurlijke zonnebrandcrème zonder troep. Natuurlijke zonnebrandcrèmes bevatten namelijk een minerale filter. Dit minerale filter vormt een barrière op de huid en reflecteert zonlicht. De natuurlijke oliën die als basisingrediënten dienen, voeden daarnaast de huid. Zo heb je dus veilige bescherming en voeding in één!

Een voorbeeld van zo een olie is tamanu. Tamanu helpt om de tekenen van veroudering tegen te gaan. Ook hyaluronzuur is belangrijk. Hyaluronzuur voorkomt dat de huid vocht verliest en houdt deze langer vochtig. En het op de zomer aankomt, is deze luchtvochtigheid erg belangrijk! Let daarom bij het kiezen van een natuurlijke zonnebrandcrème op de aanwezigheid van hyaluronzuur.  

Koude persing

Maar let op: om die positieve effecten te verkrijgen, is het noodzakelijk dat natuurlijke oliën correct verwerkt zijn. Plantaardige oliën moeten verkregen zijn door middel van koude persing. Essentiële oliën middels een speciale destillatietechniek. Daarom moet je bij het kiezen van een crème niet alleen letten op de ingrediënten, maar ook op de productiefasen. Let bij verzorgingsproducten sowieso altijd goed op de ingrediëntenlijst. Des te vaker je dit doet, des te eerder je ziet of er synthetische stoffen gebruikt worden en of de verhoudingen van de natuurlijke ingrediënten in orde zijn.

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd van de voordelen van natuurlijke zonnebrandcrème? Fijn! Dan helpen we je graag verder. Bijvoorbeeld met de  INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor het lichaam met SPF 50 of de INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor het gezicht met SPF 50.  Beide zonnebrandcrèmes zijn volledig natuurlijk en laten geen witte waas achter. Voor baby’s en kids hebben we de INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème Baby & Kids SPF 50+. Alle natuurlijke zonnebrandcrèmes van INCIA zijn heel geschikt voor de gevoelige huid en beschermen tegen UVA en UVB straling. Ben je benieuwd naar de rest van onze volledig natuurlijke sun care? Je vindt ons assortiment via de knop hieronder!

>> Meer over Sun Care

Vorig artikel Snel bruin worden met een natuurlijke bronzing olie
Volgend artikel Natuurlijke schoonmaakmiddelen: een schoon, duurzaam leven binnen handbereik

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden