Doorgaan naar inhoud
LENTEFEEST 15% KORTING met kortingscode 'lentefeest'

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

LENTEFEEST 15% KORTING met kortingscode 'lentefeest'

Gratis verzending van 60€ (NL-BE) voor 23:00 besteld, morgen in huis Koop nu betaal later met Klarna

Snel bruin worden met een natuurlijke bronzing olie

Snel bruin worden met een natuurlijke bronzing olie

De zomer betekent je huid beschermen tegen de zon, maar natuurlijk ook zonnen en bruin worden. Want wie wil er nou geen mooie bruine benen onder dat zomerjurkje of in die zwembroek? In de zon maak je ook nog eens veel Vitamine D aan. Lekker (en verantwoord!) zonnen is daarom een onmisbare activiteit in de zomer. Maar om een stralende en gebruinde huid te krijgen, moet je wel goed opletten en sun care producten gebruiken. Je wilt immers niet verbranden. 

Natuurlijke zonnebrandcrème is daarom een must. En om sneller bruin te worden kun je bronzing olie gebruiken. In deze blog vertellen we je meer over bronzing olie, de combinatie met onze natuurlijke zonnebrandcrème en hoe je op een gezondere manier kunt zonnen. 

Lekker zonnen: is dat echt zo gezond?

Het antwoord op deze vraag ligt ergens in het midden. Ja, de zon is nodig voor de aanmaak van Vitamine D. Zonnen is ook ontspannend. Een lekker boek erbij en het is echt even een momentje voor jezelf
Lang zonnen zonder zonbescherming raden we echter niet aan. Dat veroorzaakt huidveroudering, verbranding en beschadiging van de huid. We geven je daarom graag wat tips zodat jij op een gezonde manier kunt zonnen, sneller bruin wordt én de hele zomer je kleurtje behoudt!

Tip 1: drink veel water en hydrateer de huid
Een droge huid zal eerder verbranden en uitdrogen. Zorg er dus voor dat je je huid hydrateert voordat je de zon in gaat. Drink gedurende de dag veel water. Je verliest veel vocht tijdens het zonnen omdat je (ongemerkt) zweet.

Tip 2: bouw het bruin worden op

Bouw het zonnen en bruin worden geleidelijk op. Vermijd blootstelling aan directe stralen tussen 10:00 en 16:00 uur wanneer de zon op haar hoogtepunt is. Maar let op: zelfs in de schaduw kun je verbranden. Blijven smeren met zonnebrandcrème dus!

Tip 3: gebruik een natuurlijke zonnebrandcrème als huidbescherming

INCIA Natuurlijke Zonnebrandcrème voor het Lichaam SPF 50 blokkeert de straling door een minerale filter met hoge SPF. Wanneer teveel aan UV-straling de huid binnendringt, kan dit celveranderingen veroorzaken. Deze veranderingen kunnen leiden tot zonnebrand, vroegtijdige veroudering, DNA-schade en uiteindelijk huidkanker. Ga dus NOOIT een hele dag zonder zonnebrandcrème de zon in!

Tip 4: bereid de huid voor op je bronzing olie

Exfoliëren voor het zonnen verwijdert dode huidcellen. Zo wordt de huid beter bruin en behoud je je bruine benen langer. Lekker scrubben dus! Gebruik natuurlijke producten zoals suiker, zout, haver of (Turkse) koffie om dode huidcellen te verwijderen. 

Tip 5: gebruik de INCIA Natuurlijke Bronzing Olie

Natuurlijke bruiningsproducten, die geen parabenen, parfums, synthetische oliën, siliconen en kleurstoffen bevatten, dragen bij aan de bescherming en voeding van de huid. INCIA Natuurlijke Bronzing Olie bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Deze voeden en hydrateren de huid. De ingrediëntenlijst bevat o.a. kokosolie, squalaan en cacaoboter. Ook heeft deze bronzing olie een hoog gehalte bètacaroteen. Bètacaroteen is een antioxidant. Een antioxidant helpt huidveroudering tegengaan. Bètacaroteen veroorzaakt daarnaast het bronzing effect. De bètacaroteen uit INCIA Natuurlijke Bronzing Olie wordt gewonnen uit wortelzaadolie. Met de INCIA Natuurlijke Bronzing Olie word je snel mooi en egaal bruin.

Je bruine kleur behouden

Om je bruine kleur langer te behouden raden wij aan om na het zonnebaden rustgevende en verfrissende kruidenlotions, natuurlijke oliën of after sun lotions  te gebruiken. Aloë vera verkoelt en verzorgt de huid en gaat vervelling tegen. Plantaardige oliën zoals jojoba olie of arganolie kalmeren en verfrissen de huid. 

Ook voeding heeft impact op je bruine kleur en gezonde huid. Voeg groenten zoals wortelen, amandelen, granaatappels, kool, spinazie, snijbiet en sla aan je dieet toe. Natuurlijk wel allemaal van biologische oorsprong! 

Bronzing olie met onze natuurlijke zonnebrandcrème gebruiken

Laten we over één ding duidelijk zijn: wij raden het nooit aan om een gehele dag zonder zonbescherming de zon in te gaan. De INCIA Natuurlijke Bronzing Olie werkt ontzettend goed, maar bevat GEEN SPF. Kortom, er is geen filter tegen de straling van de zon. De bronzing olie is echt bedoeld voor snel bruin worden. 

Bronzing olie en zonnebrandcrème dienen andere doelen. Zonnebrandcrème beschermt, maar vertraagt bruin worden ook. Gelijktijdig gebruik van de bronzing olie en zonnebrandcrème vermindert het effect van beide zonproducten. Smeer je eerst met bronzing olie en dan met zonnebrandcrème? Dan voorkomt de zonnebrandcrème dat je snel bruin wordt. Gebruik je eerst de crème en dan de bronzing olie? Dan vermindert de zonneolie de werking van de zonnebrandcrème. 

Huidtype

Iedereen heeft een ander huidtype. Waar de ene persoon nooit verbrandt, is de ander binnen een half uur knalrood. Heb je een lichte huid? Pas dan extra goed op met de bronzing olie. Bouw je zonuren voorzichtig op en let op je huid.

Wil jij bruine benen en tegelijkertijd je huid voeden? Dan is de INCIA Natuurlijke Bronzing Olie het bronzing product dat je zoekt! Je koopt de zonneolie hier. 

Sun care is belangrijk! Ben je na het lezen van deze blog ook nieuwsgierig naar de rest van onze zonproducten? Bekijk dan ons eens uitgebreide assortiment sun care

Vorig artikel Muggen verjagen: welk natuurlijk middel tegen muggen voorkomt muggenbeten?
Volgend artikel Natuurlijke zonnebrandcrème: de veilige keuze

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden